Op het werk

locatie-ophetwerk

Op het werk

“De Do-­In die Kitty geeft, is een heerlijke overgang tussen werk en privé. Het drukke denken wordt een halt toegeroepen.”

Wie kent niet de beelden van Chinezen en Japanners die ‘s ochtends vroeg in parken of in kantoren oefeningen doen, geconcentreerd en volledig in balans. Vaak gaat het hier om Tai Chi of Chi Kung of soms ook Do-­In. Deze oosterse oefenkunsten liggen dicht bij elkaar.
Do-In is een gezonde manier om de werkdag actief en met focus te beginnen of ontspannen te eindigen, het hoofd te legen.

Regelmatig beoefenen van Do-­In stimuleert een gezond lichaam en een ontspannen, flexibele geest. Deelnemers leren bovendien oefeningen die ze ook achter het bureau kunnen doen om nek, schouders en rug los te maken.

Mogelijkheden

“Het is fijn om aan het eind van de werkweek dit moment voor mezelf te nemen en daarna met een goed gevoel het weekeind in te gaan.”

– Wekelijkse lessen
– Workshop op maat

Het enige dat nodig is, is een ruimte waar de les gegeven kan worden. Dit kan een sportruimte zijn, maar ook een vergaderruimte waar de stoelen en tafels aan de kant kunnen.

Mogelijk bent u als werkgever bereid de lessen (deels) te betalen en een ruimte beschikbaar te stellen.
Is er wel een ruimte beschikbaar, maar geen financiering van de werkgever? Vorm als collega’s een groep en betaal de lessen zelf. Als ik geen ruimte hoef te huren, kan ik de lessen voordeliger aanbieden.

Ik gaf gedurende anderhalf jaar les aan werknemers van de organisatie MEE. Lees hieronder enkele ervaringen.

Ervaringen

Femke: “Do-In van Kitty is een heerlijke manier van ontspannen en weer energie opdoen. Na verschillende vormen van yoga te hebben geprobeerd was Do­In voor mij een nieuwe ervaring. Geconcentreerd en met aandacht bezig zijn met je lichaam is rustgevend én geeft nieuwe energie. Het is fijn om aan het eind van de werkweek dit moment voor mezelf te nemen en daarna met een goed gevoel het weekeind in te gaan.”

Pauline: “Do-­in van Kitty is een heerlijke manier van ontspannen, zo aan het eind van de werkdag. Het fijne is dat Do In niet ‘afzien’ is, maar wel wat doet met je lijf. Het levert souplesse op; bewustwording hoe je lijf voelt op dat moment. Ook heb ik meer geleerd over de meridianen in je lichaam. De oefeningen zijn niet ingewikkeld waardoor je oefeningen die je ‘goed doen’, ook thuis zou kunnen doen. Kortom een aanrader.”

Pieternel: “De Do­-In die Kitty geeft, is een heerlijke overgang tussen werk en privé. Het drukke denken wordt een halt toegeroepen en je kunt je daarom beter ontspannen. Ook je nachtrust komt het ten goede.”