Ervaringen

Lees hier wat enkele deelnemers over mijn lessen zeggen.

Greet: “Ik volg al een aantal jaren met veel plezier Do-in lessen bij Kitty. Deze lessen zijn voor mij een rustpunt in de week en zorgen voor ruimte in mijn hoofd. Ik leer door de Do-in lessen van Kitty mijn lichaam steeds beter kennen. Ik weet daardoor in mijn dagelijks leven ook eerder wanneer ik rust moet nemen of juist meer in beweging moet komen.

De opbouw van de lessen is heel prettig voorspelbaar en is tegelijkertijd voldoende afwisselend. Kitty heeft een heel prettige- en rustige stem. Dat vind ik heel fijn. Zij doet alle oefeningen zelf heel goed voor en geeft je ruimte om zelf te onderzoeken wat voor jou werkt. Iets wat ik iedereen zou gunnen die behoefte heeft aan een plek om nieuwe energie op te doen en de drukte van het dagelijks leven te verwerken.”

 

Marjolijn: “Jarenlang heb ik last gehad van hoge spierspanning en vrijwel constante pijn in mijn bovenarmen, nek, schouders en schouderbladen. Mijn toekomst voelde heel onzeker, ik zat slecht in mijn vel, ik kon niet ontspannen en raakte ook bang voor beweging omdat dit voor mij gelijk stond aan pijn en blessures.

Toen ik met een vriendin meeging naar een proefles Do-in bij Kitty was ik best sceptisch maar ik ben nu zo blij dat ik gegaan ben en deze manier van bewegen heb ontdekt. De oefeningen maken dat ik nu zo goed als pijnvrij door het leven ga. Het klinkt misschien overdreven maar het voelt alsof Do-in me gered heeft. Ik doe de oefeningen al een paar jaar lang dagelijks, doordeweeks zo’n 20 minuten en in het weekend ongeveer 50 minuten. Ik ben niet meer bang om te bewegen en het is een hele fijne manier om de dag te beginnen. Ik voel me na het doen van de oefeningen (vooral in het weekend) zo gezond en sterk dat het voor mij geen opgave is of discipline vereist.

Do-in leert mij om me te ontspannen, om liefdevol met mezelf om te gaan, te luisteren naar mijn eigen lichaam, mijn weerstand op te geven en dingen te doen vanuit ontspanning, loslaten en zelfvertrouwen in plaats van gespannenheid en de geforceerdheid die hoort bij een gevoel van “moeten”. En ik merk dat dit veel beter werkt, niet alleen bij het omgaan met je lichaam maar ook in het algemeen in het leven. Wat dat betreft ben ik Kitty eigenlijk heel erg dankbaar.

Kitty heeft een hele fijne en nuchtere manier van lesgeven. Ik kan nooit zo veel met uitleg over meridianen maar ik ervaar gewoon hoe goed het me doet. Kitty dwingt je ook niet om zo diep en zo ver mogelijk te gaan bij de oefeningen, maar laat je je eigen grenzen leren voelen en respecteren. Ik ben bang dat dat niet voor iedere leraar geldt maar het lijkt me juist heel erg belangrijk.”

 

Petra: “Ik vind de lessen van Kitty geweldig. Juist door haar zachtheid. Ik voel dat iedereen in haar les mag zijn zoals hij/zij is. Zelfs als ze corrigeert doet ze dat met zachtheid.
Er is veel rust en aandacht in de les voor alle oefeningen. Daardoor kan ik mijn hoofd goed leegmaken en voel ik me na afloop heerlijk ontspannen.”

 

Femke: “Do-In van Kitty is een heerlijke manier van ontspannen en weer energie opdoen. Na verschillende vormen van yoga te hebben geprobeerd was Do-­In voor mij een nieuwe ervaring. Geconcentreerd en met aandacht bezig zijn met je lichaam is rustgevend én geeft nieuwe energie. Het is fijn om aan het eind van de werkweek dit moment voor mezelf te nemen en daarna met een goed gevoel het weekeind in te gaan.”

 

Pauline: “Do-­In van Kitty is een heerlijke manier van ontspannen, zo aan het eind van de werkdag. Het fijne is dat Do-In niet ‘afzien’ is, maar wel wat doet met je lijf. Het levert souplesse op; bewustwording hoe je lijf voelt op dat moment. Ook heb ik meer geleerd over de meridianen in je lichaam. De oefeningen zijn niet ingewikkeld waardoor je oefeningen die je ‘goed doen’, ook thuis zou kunnen doen. Kortom een aanrader.”

 

Pieternel: “De Do-­In die Kitty geeft, is een heerlijke overgang tussen werk en privé. Het drukke denken wordt een halt toegeroepen en je kunt je daarom beter ontspannen. Ook je nachtrust komt het ten goede.”